Je kind laten begeleiden met de kindcoach aan jullie zij,

Lees hier wat meer over mij.

Ik ben Monique Burger. Samen met mijn vriend woon ik samen in een klein dorpje in het prachtige groene Gelderland. Fijngevoelig (hooggevoelig), puur, zacht, empathisch, creatief en sportief, zijn zomaar wat eigenschappen die bij mij horen. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, sportief bezig, maar ik houd ook erg van koken en bakken.

Mijn hele leven tot nu toe heb ik een bepaalde aantrekkingskracht tot kinderen gevoeld. Als jonge tiener was ik al een luisterend oor voor de jonge kinderen in de buurt waar ik woonde. Al zaten ze ergens mee dan konden ze bij mij hun verhaal kwijt. Verder paste ik op bij een aantal kinderen in de buurt waar ik ben opgegroeid en in de vakanties deed ik als tiener onder andere vrijwilligerswerk bij een kindercrèche. Op mijn 16e begon ik atletiektraining te geven aan jonge kinderen.

Mijn (betaald) werkende leven ben ik begonnen als zwemonderwijzeres. Ik vond het geweldig om babyzwemmen te geven of zwemles aan schoolgaande kinderen en zwemles aan kinderen met een rugtasje, maar het toezichthouden (hele dagen) of het soppen van voegen van het zwembad daar liep ik geheel van leeg. Hoe ouder ik werd hoe creatiever ik werd tijdens het zwemles geven. Zo verpakte ik de nodige verplichte oefenstof bijvoorbeeld in een circusles.

Toen er roerige jaren in mijn privéleven aanbraken en betaald werk tijdelijk voor mij niet weggelegd was ben ik de verbinding blijven maken met kinderen. Ik heb als vrijwilliger gewerkt bij een kinderkookclub in een achterstandswijk. Uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt van zwemonderwijzer naar pedagogisch medewerkster en even later als assistent-leidinggevende op een buitenschoolse opvang. Hier kon ik mijn creativiteit en sportiviteit wederom goed in kwijt. Bij mijn aanstelling bij de BSO was ik gevraagd of ik een hardloopproject voor kinderen wilde opstarten. Dit was een geslaagd project en enorm leuk om te doen. Twee keer per week liep ik met de kinderen van de verschillende BSO’S van onze organisatie hard. Dit ging op een speelse manier. Uiteindelijk heb ik zelfs de stap gemaakt om met de BSO kinderen die daar interesse in hadden aan kindvriendelijke wedstrijden in de buurt mee te doen. Hoe mooi is het als er 30 kinderen van de BSO aan de start staan bij een hardloopwedstrijd!

Mijn parttime werkende leven in combinatie met wedstrijdsport/topsport. Ik heb verschillende medailles gewonnen bij nationale kampioenschappen binnen de atletiek bij de junioren en senioren op de onderdelen 200m, 60mh, hss, 400m, 400mh. Ik ben uitgekomen voor het nationaal jeugdteam. Ik ben in de Nationale hordenselectie en middellange afstandsselectie opgenomen geweest. Uiteindelijk heb ik toen ik eenmaal triatleet was meegedaan aan het WK Ironman op Hawaï.

Maar een rugtas die toch nog niet helemaal goed genoeg geleegd/bekeken was begon zijn tol te eisen. Er braken jaren aan dat betaald werk er wederom niet in zat en ik met de inhoud van mijn rugtas aan de slag ging en een studie naar mijzelf deed. Ondanks dat het moeilijke, intense en uitdagende jaren waren hield ik de verbinding met kinderen. Ik heb vijf jaar lang een dag in de week op de twee dochters van een vriendin van mij gepast tot het moment aanbrak om verder terug te keren in de maatschappij.

Door de enorme zelfstudie ben ik steeds meer te weten gekomen wat bij mij past. In 2018 ben ik daarom de opleidingen ‘holistische kinderyoga’ en ‘therapeutische kinderyoga’ gaan volgen. In oktober 2018 was mijn eigen kinderyogapraktijk een feit. Nadat mijn praktijk net een jaar bestond brak de covid-pandemie uit. Zoals vele zzp’ers heb ik met mijn praktijk heb ik drie keer een lockdown moeten doorstaan. Doordat yoga in groepsverband in deze tijd niet meer toegestaan was heb ik de kinderen van de yogagroepen individueel lesgegeven naast de kinderen die voor therapeutische kinderyoga bij mij thuis kwamen. De 2e lockdown duurde vijf maanden en in die tijd heb ik de kinderen allemaal een persoonlijke les aangeboden. Ieder kind is anders, heeft andere interesses en ieder kind is uniek. In deze periode werd het mij meer en meer duidelijk dat in individueel coachen van kinderen mijn kracht ligt. Ik vond het ook moeilijk om te zien en te ervaren wanneer een kind bij mij voor yoga kwam en op dat moment eigenlijk een andere behoefte had.

Met dat in mijn achterhoofd, plus de studies en de werkervaring die ik tot dan toe had opgedaan en mijn eigen bagage ben ik eens gaan onderzoeken in welke baan ik dit optimaal kon gaan inzetten. Ik kwam bij kindcoaching uit. Ik ben daarom in 2021 met de opleiding Helend Kindcoaching bij Arterre gestart. Begin 2022 heb ik deze opleiding afgerond. Na jaren ‘Kinderyogapraktijk De Verbinding’ te hebben geheten heb ik mijn praktijknaam veranderd in ‘Kindercoach en yogapraktijk De Verbinding’.

Mijn missie/doel is om kinderen en hun ouders echt te zien en te horen en ze te verbinden met hun eigen unieke innerlijke schat.

Je mag ten alle tijden zijn wie je bent,
Krachtig kun je je voelen als je je unieke, eigen innerlijke schat kent.

Opleidingen, cursussen en workshops:

 • Baby-en Dreumesyoga
 • Poppenspel
 • Helend kindcoach (Post-HBO)
 • Holistische kinderyoga

 • Therapeutische kinderyoga

 • Traumaverwerking bij kinderen

 • Holistische tieneryoga

 • Wobbelyoga

 • Zwemleider A

 • Zwemleider B

 • Zwemonderwijzer

 • Assistent jeugdatletiekleider

 • Spelleidster

 • Activiteitenbegeleiding

 • Fitnesstrainer A

 • EHBO