Holistische Kinderyoga

Yoga betekent verbinden.
Yoga helpt voor je eigen welzijn en het goed functioneren in de maatschappij.
Kortom het in balans zijn en blijven van lichaam en geest.
In deze tijd van relatief veel “onrust” en drukte krijgen kinderen veel prikkels waardoor in balans blijven voor het kind moeilijk genoeg is.
Door yoga kunnen kinderen de rust behouden of weer in zichzelf vinden.
Bij yoga doen de kinderen o.a. oefeningen en spelletjes op het gebied van adem, houding, concentratie, samenwerking en ontspanning.
Plezier staat voorop tijdens de lessen en winnen, verliezen en presteren komt niet voor in de lessen.
Ik werk veel aan de hand van thema’s.
De effecten van kinderyoga zijn enorm.
Kinderen kunnen zich o.a. beter gaan concentreren, ontspannen en samenwerken.
Kinderen ervaren hun lichaam als soepel en bovendien gaan ze positiever denken en ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen.
Heeft het als ouder je interesse gewekt en denk je ‘dit kan wel eens wat voor mijn kind zijn’ en is je kind ook enthousiast dan zie ik binnenkort de verbinding wel tot stand komen.

Therapeutische Kinderyoga

Soms heeft je kind iets meer individuele aandacht nodig dan in een groepsproces gegeven kan worden. Individuele coaching d.m.v. kinderyoga kan dan helpend zijn. Ik maak een yogaprogramma op maat voor uw kind. Ik werk met uw kind vanuit zijn of haar mogelijkheden i.p.v. zijn/haar eventuele beperkingen en etiket. Uw kind mag zijn wie hij/zij is en niet wie hij/zij zou moeten zijn.

Aan de hand van een helend verhaal ga ik met uw kind op een speelse manier aan de slag met yogahoudingen, gronding, ademhaling, concentratie- en ontspanningsoefeningen. Er wordt verbinding gemaakt tussen het fysieke, mentale, emotionele en spirituele element. Op deze manier krijgt uw kind handvatten aangereikt waardoor o.a. het zelfvertrouwen zal groeien.

Is uw kind hooggevoelig, heeft het de diagnose ADHD of ASS, heeft het een fysieke of verstandelijke beperking en u en uw kind hebben een hulpvraag, maak dan de verbinding met mij. Via een intakegesprek brengen we de hulpvraag duidelijk in kaart en kunnen we de verwachtingen naar elkaar uitspreken.

Ook kinderen die ondersteuning kunnen gebruiken bij rouwverwerking, kinderen met faalangst of in- of doorslaapproblemen of kinderen die last hebben van hoofdpijn- en/of buikpijnklachten kunnen bij mij terecht.